دوره 6، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 71-59 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Moonaghi H, Yazdi Moghaddam H. Role modeling and Mentor in Nursing Education. Res Med Edu 2014; 6 (1) :59-71
URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-201-fa.html
کریمی مونقی حسین، یزدی مقدم حمیده. الگومداری و منتورینگ (مربی گری) درآموزش پرستاری: یک مطالعه مروری. پژوهش در آموزش علوم پزشکی. 1393; 6 (1) :59-71

URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-201-fa.html


دانشجوی دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد- عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، ایران ، Ha_yazdimoghaddam@yahoo.com
چکیده:   (11722 مشاهده)

  مقدمه : الگومداری، جوهره فرآیند تدریس و یک نوع روش تدریس موثر در آموزش پزشکی به ویژه در پرستاری است. الگومداری و منتورینگ در «یاددهی» و «یادگیری» نقش کلیدی دارد . لذا بکارگیری شیوه­های جدید آموزش جهت دستیابی به حداکثر دانش و کارآیی در رشته­های علوم پزشکی امری ضروری به نظر می ­ رسد . این مطالعه با هدف مروری بر الگومداری و منتورینگ (مربی­گری) در پرستاری و به وی‍ژه کاربرد آن در آموزش پرستاری انجام شده است.

  روش­ ها: اطلاعات این مطالعه مروری با استفاده از مرور و خلاصه­سازی مقالات و کتب مرتبط و از طریق جستجوی هدفمند کتابخانه­ای و منابع الکترونیکی در پایگاه­های , ScienceDirect ,PubMed Google Scholar SID, IranMedex, Magiran با کلیدواژه­های الگومداری، الگومحوری، منتور، منتورینگ و آموزش پرستاری به فارسی و انگلیسی، جداگانه و ترکیبی انجام شد. مقالات از سال 1990 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفتند. که در ابتدا تعداد مقالات حدود 80 بود که بعد از بررسی مقالات حدود 50 مقاله مرتبط با پژوهش حاضر، مورد بررسی قرار گرفتند.

  یافته ها : در این مطالعه مروری، زوایا، ویژگی ها، تفاوت و ابعاد مختلف دو برنامه آموزشی منتورینگ و الگومداری بیان گردید و اهمیت آن از جنبه ­های آموزش، بالین ،‌ دانش با تاکید بر حرفه پرستاری از دید مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات مختلف الگومداری را از راه­های موفقیت در یادگیری مشکل مدار معرفی می­کنند. الگومداری علاوه بر تاثیر در آموزش نظری، در بالین هم به کار گرفته می­شود. الگومدار در آموزش از ارتقای حرفه­ای دانشجویان حمایت کرده و یک استراتژی مورد قبول برای انتقال نگرش­ها و رفتارهای حرفه­ای از مربی پرستاری به دانشجویان است . در مقابل منتورینگ یک فرایند فعال­تر و در موقعیت­های آموزش بالینی، بسیاری از اعضای هیأت علمی مسئولیتی فعال، به عنوان منتور را بر عهده دارند.

 نتیجه­ گیری: در پرستاری منتورینگ فرایندی است که شکاف بین آموزش و دنیای واقعی کار را پر می­کند. الگومداری نیز یک استراتژی یادگیری سنجیده و قابل تامل است. هر دوی این برنامه­ها نقش با ارزشی را در پرستاری ایفا می‌­کنند و باعث ایجاد رضایت شغلی می­گردند. لذا آگاهی از این رویکردهای آموزشی و عواملی که بر آن اثر می­گذارد، برای طراحان آموزشی و مدرسان اهمیت زیادی دارد.

متن کامل [PDF 445 kb]   (5203 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5835 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: شیوه های آموزش

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در آموزش علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb