مقدمه: اگر نظام های آموزشی دیدگاه درستی نسبت به پرورش استعدادهای درخشان خود نداشته باشند و تلاشی در جهت شناسایی و رفع مشکلات آنان مبذول نکنند ممکن است اثر منفی آن ها بیشتر از اثر مثبتشان باشد بنابر این توجه به مشکلات این قشر از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا این طرح با هدف بررسی مقایسهای مشکلات آموزشی از دیدگاه دانشجویان استعداد درخشان با دانشجویان عادی دانشگاه علوم پزشکی اراک و ارایه برخی از راهکارهای مناسب در جهت رفع این مشکلات انجام پذیرفته است.
روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی - تحلیلی بوده که جمعیت مورد مطالعه آن دانشجویان عادی و دانشجویان استعداد درخشان بودند . روش جمعآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک دانشجویان و بررسی مشکلات آموزشی دانشجویان بود و در انتها نیز برخی از راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات نام برده بر حسب دیدگاه دانشجویان مورد سنجش قرار گرفته و در نهایت اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات اختصاص داده شده به مشکلات آموزشی از نظر دانشجویان عادی و دانشجویان استعداد درخشان از جمله دسترسی به استاد مشاور خود، برخورد به موقع در هنگام بروز افت تحصیلی، نگرش مسئولین نسبت به اجرای دقیق آیین نامههای آموزشی دانشگاه اختلاف معنادار وجود دارد (05/0> P ). در این پژوهش بین سن، جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات مادر، فاصله محل سکونت تا دانشگاه، وضعیت اشتغال و ترم تحصیلی بین دو گروه دانشجویان اختلافی مشاهده نشد (05/0< P ).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، پیشنهاد میگردد ضمن اطلاع رسانی دقیق آیین نامههای آموزشی به کارشناسان و اساتید مشاور به صورت دوره ای ارزشیابی از اطلاعات آنان نیز انجام پذیرد توجه به سایر راهکارهای پیشنهاد شده از طرف دانشجویان نیز حایز اهمیت میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |