دوره 4، شماره 1 - ( 1391 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 33-26 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrokhi A, Tayebi Miyaneh Z. Comparison of Stressful factors in Clinical Practices of NursingStudents:Causes and Solutions. Res Med Edu 2012; 4 (1) :26-33
URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-30-fa.html
شاهرخی اکرم، طیبی میانه زهرا. مقایسه عوامل تنش‌زای کارآموزی بالینی سال‌های تحصیلی دانشجویان کارشناسی پرستاری:علل و راهکارها. پژوهش در آموزش علوم پزشکی. 1391; 4 (1) :26-33

URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-30-fa.html


گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران ، ashahrokhi@qums.ac.ir
چکیده:   (10380 مشاهده)

  مقدمه: در طی آموزش بالینی، دانشجوی پرستاری مجبور به کار در محیط واقعی است؛ از این رو ممکن است با شرایط تنش آوری مواجه شود و علی رغم این واقعیت که استرس به میزان کم آثار مثبت دارد، ولی تنش بیش از اندازه می­تواند روند یادگیری دانشجو را مختل نماید. این مطالعه به منظور بررسی عوامل تنش زای کارآموزی بالینی و مقایسه آن­ها از نظر دانشجویان پرستاری در سال­های مختلف تحصیلی در دانشکده پرستاری و مامایی قزوین انجام شد.

  روش­ ها: در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 93دانشجوی پرستاری که حداقل یک دوره کارآموزی را پشت سر گذاشته بودند، به روش تصادفی طبقه­ای از میان دانشجویان پرستاری شاغل به تحصیل در نیمسال دوم سال تحصیلی 87-86 مورد مطالعه قرار گرفتند. داده­ها با استفاده از پرسش نامه پس از تعیین روایی محتوا و پایایی با روش بازآزمایی(86/0 r= ) گردآوری شد. داده­های به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل و از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته­ها: نتایج نشان داد که شدت استرس ناشی از کارآموزی در میان دانشجویان پرستاری به طور کلی در حد متوسط است (میانگین شدت تنش7/0 ± 86/1). بالاترین میزان استرس در میان دانشجویان سال دوم گزارش شده بود. بنابر اظهار دانشجویان عوامل فردی (09/0 ± 17/2) مانند ترس از اشتباه و شکست در امور محوله؛ و پ س از آن عوامل مربوط به ارتباط با مربی (9/0 ± 1/2) بیشتر موجب استرس شده بودند. میانگین نمره تنش عوامل در مقیاس 1 تا 4، برای عوامل محیطی (7/0 ± 68/1)، عوامل مربوط به مراقبت از بیمار (7/0 ± 75/1)، عوامل مربوط به مربی (9/0 ± 1/2)، عوامل مربوط به ارتباط با کارکنان(9/0 ± 91/1) وعوامل فردی(9/0 ± 17/2) بود.

  نتیجه­ گیری: عواملی مانند احساس عدم موفقیت و شکست در انجام امور محوله، و ترس از اشتباه در مراقبت­های پرستاری ازجمله تنش­زاترین عوامل آموزش بالینی برای دانشجویان بوده اند؛ دست اندرکاران حوزه آموزش دانشکده پرستاری باید قبل از ورود دانشجویان به محیط بالین، آنان را با مفهوم استرس آشنا کرده و با برگزاری برنامه­های آموزشی درباره چگونگی رویارویی با استرس و مهارت­های ارتباطی، در جهت کاهش تنش ناشی از این عوامل گام بردارند، ضمن این­که اساتید بالینی نیز می­بایست حمایت کافی را از دانشجویان در محیط بالینی به عمل آورند.

واژه‌های کلیدی: دانشجو، پرستاری، بالینی، تنش زا
متن کامل [PDF 154 kb]   (1964 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2225 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بالینی

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در آموزش علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb