دوره 7، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari shadekam F, Ghorbani A, Karimi F, Sadeghi T. Identifying Effective Factors on Quality of Nursing Curriculum and Their Competence. Res Med Edu 2015; 7 (1) :45-53
URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-154-fa.html
نظری شادکام فاطمه، قربانی اعظم، کریمی فروزان، صادقی طاهره. شناسایی عوامل موثر بر کیفیت برنامه‌های آموزشی و تاثیر آن‌ بر توانمندی‌های حرفه ای پرستاران. پژوهش در آموزش علوم پزشکی. 1394; 7 (1) :45-53

URL: http://rme.gums.ac.ir/article-1-154-fa.html


گروه پرستاری،دانشکده پرستاری و مامایی، قزوین، ایران ، ghorbani_az@yahoo.com
چکیده:   (8251 مشاهده)

 مقدمه: اطلاع از عوامل موثر بر اشتغال فارغ التحصیلان، می­تواند اطلاعات مفیدی در زمینه نقش حرفه­ای و عملکرد آنان در اختیار مسئولین قرار داده و امکان شناسایی نواقص برنامه ­های آموزشی و برنامه‌ریزی مناسب آموزشی را فراهم کند. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل موثر بر کیفیت برنامه­های آموزشی و تاثیر آن­ها بر توانمندی های حرفه­ای فارغ التحصیلان رشته پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی قزوین انجام شد.

  روش­ها : در این مطالعه توصیفی - مقطعی، کلیه فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی (روزانه، شبانه، پیوسته، ناپیوسته) پرستاری که در فاصله­ی سال ­ های 90-1386 از دانشکده پرستاری و مامایی قزوین فارغ التحصیل شده ­ اند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق­ساخته شامل37 سئوال که پس از تایید روایی و پایایی آن از سه طریق (تماس تلفنی همراه با ضبط مکالمات، مراجعه حضوری و پست الکترونیک) تکمیل شد. داده ­ ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی کورولیشن خطی با استفاده از نرم­افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته: نتایج نشان داد که 65 درصد از فارغ التحصیلان از برنامه­های آموزشی ارائه شده در دانشکده پرستاری و مامایی رضایت در حد متوسط داشتند. فارغ التحصیلان بیشترین عناصر موثر بر کیفیت برنامه­های آموزشی را به ترتیب، منابع علمی در دسترس، فضای مناسب دانشکده، امکانات آموزشی دانشکده، اساتید مجرب و فعال بودن بخش­ها، نظم و مقررات آموزشی تئوری، نظم و مقررات آموزشی بالینی اعلام کردند. 9/66 درصد از فارغ التحصیلان توانایی خود را در مراقبت از بیمار زیاد و اکثر فارغ التحصیلان کاربرد دروس کارآموزی و عملی را بیشتر از دروس تئوری ارزیابی کردند. بین نمرات اهداف برنامه­های آموزشی کارشناسی پرستاری و نحوه اجرای این برنامه در دانشکده پرستاری و مامایی قزوین از دیدگاه فارغ التحصیلان ارتباط خطی معنی­داری وجود داشت (001/0 P< و 383/.= r ).

  نتیجه ­گیری: از دیدگاه فارغ التحصیلان مهارت­های کسب شده در طول تحصیل در حد متوسطی موجب کسب مهارت­های حرفه­ای آنان در محیط کار بود. با توجه به پیشرفت سریع رشته پرستاری در جهان و توجه به این که افراد شاغل در این شغل مستقیماً با جان انسان­ها سر و کار دارند، بازنگری و ارتقاء برنامه­های آموزشی مخصوصاً استفاده از روش­های نوین آموزشی و ارزشیابی دانشجویان می­تواند در توانمندسازی بیشتر دانش آموخته­گان رشته پرستاری موثر باشد.

  

متن کامل [PDF 335 kb]   (3130 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (8057 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: برنامه درسي, برنامه ریزی آموزشی

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در آموزش علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Medical Education

Designed & Developed by : Yektaweb