فرخ قلی پورمقدم، یاسمن یعقوبی*، زهره سلملیان، کتایون هریالچی، ریحانه فرح پور، فاطمه حیدری
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی لنگرود، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ایران ، yasmanyaghobi@yahoo.com

مقدمه: درس آناتومی برای اغلب دانشجویان به منزله یک درس غیرقابل درک، که به ذهن سپاری آن مشکل و فراموشی آن سریع اتفاق می­افتد، تلقی می­شود، لذا این مطالعه با هدف تعیین نقش آناتومی ترسیمی در ارتقاء کیفیت آموزش آناتومی در دانشجویان انجام شد.

روش­ها: مطالعه بصورت نیمه تجربی بر روی380 نفر از دانشجویان پرستاری، مامایی و پیراپزشکی لنگرود در سال­های90-89 طی چهار نیمسال انجام شد. نمونه­ها به روش تصادفی در هر کلاس به دو نیمه تقسیم شدند. جهت نیمی از دانشجویان هر کلاس صرفاً از تدریس همزمان تئوری و عملی آناتومی، به کمک وسایل سمعی و بصری، جسد و مولاژ و جهت نیمی دیگر از دانشجویان همان کلاس (یعنی گروه تجربی) علاوه بر روش­های مذکور، از ترسیم نیز استفاده شد . دیدگاه دانشجویان گروه تجربی نیز نسبت به این شیوه تدریس با استفاده از پرسشنامه­ای که روایی صوری و محتوایی آن با نظر سنجی از همکاران محترم عضو هیئت علمی دانشکده تایید شده بود، بررسی شد و نتایج حاصل با استفاده از آزمون­های آمار توصیفی و استباطی ( t مستقل) و از طریق نرم­افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته­ها: نتایج نشان داد که فراگیران گروه تجربی میانگین نمره بالاتری نسبت به گروه دیگر کسب نمودند ] (35/1 ± 16) نسبت به (23/0 ± 13) [ که تفاوت معنادار بود (0317/0 p= ، 14/2 t= ). درگروه تجربی 7/88 درصد ازدانشجویان، این روش تدریس را به میزان بسیار زیاد نسبت به روش­های مرسوم ترجیح دادند. 63 درصد این روش را بسیار زیاد جذاب و 57 درصد نیز اعتقاد داشتند که این شیوه سبب افزایش مهارت آن­ها در بخش بالین خواهد شد.

نتیجه­گیری: نتایج نشان داد ترسیم در امر یادگیری درس آناتومی دانشجویان به­طور معنی­دار موثر بوده است و اکثریت دانشحویان از این شیوه تدریس رضایت زیادی داشتند.

واژه‌های کلیدی: آناتومی، ترسیم، آموزش، دانشجویان، علوم پزشکی
متن کامل [PDF 333 kb]   (2150 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2784 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: برنامه درسي, برنامه ریزی آموزشی

Gholipour Moghaddam F, Yaghoubi Y, Salmalian Z, Haryalchi K, Farahpour R, Heidari F. The Role of Drawing's Anatomy in Promoting Nursing Students Anatomy Education in Para- Medical Nursing –Midwifery Faculty in GUMS. RME 2014; 6 (2) :44-50